"Het is mijn goal om de full package te doen"

Diego Rens, Data Engineer

Leuke software

Als er installaties rondom Splunk worden uitgevoerd is Diego Rens de man die gebeld wordt. Het is zijn taak om alles van Splunk te kennen en hij helpt klanten met diverse vraagstukken. Van het rectificeren van oude fouten tot het afstemmen van de software op de groei van organisaties.

“SMT kwam op mijn pad doordat ik bij mijn oude werkgever voor een opdracht bij Schiphol een koppeling nodig had met Splunk. Ik zette samen met Aniel van SMT de koppeling op. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Toen kwam ik erachter dat je ook consultant kunt zijn met software die je wel leuk vindt. Ik zag er kansen in om beter te worden, om waarde toe te voegen voor klanten en om artistiek bezig te zijn door mooie dashboards te maken.”

Meesterschap in consultancy

“Je merkt dat SMT in een ontwikkeling zit. We bieden op een nieuwe manier onze services aan; meer gericht op dienstverlening en het toevoegen van waarde. Het voelt jong, opportuun en ambitieus. Ik voel dat er ruimte is om een plek voor mezelf te creëren binnen het bedrijf.

Vaak weten klanten niet wat ze nodig hebben en ik wil degene zijn om ze goed mogelijk te adviseren. Dat is ook hoe ik consultancy voor me zie. Je komt bij een opdrachtgever met een specifiek probleem. En jij als consultant hebt voldoende kennis om dat van begin tot eind te begeleiden. Ik vind het top om dat stukje meesterschap te hebben over een bepaald onderwerp.”

Groeien binnen een open cultuur

“Het is mijn goal om als data specialist de full package te gaan doen: van het plannen op basis van de requirements tot het onboarden van de data en de daadwerkelijke uitvoering. SMT faciliteert mij behoorlijk om in die rol te groeien. Projecten worden op mij afgestemd en ik word aangemoedigd om certificaten te behalen.

Door grote taken op te pakken ben ik zelfverzekerd geworden. Dat kan alleen binnen een open cultuur. Je kan met alle vragen bij iedereen terecht. Ik kan aangeven waarbij ik hulp nodig heb en op welke gebieden ik juist kennis van zaken heb.”