Splunk Data Platform

SMT heeft een Splunk First gedachte: we werken altijd in het ecosysteem van Splunk.

In onze oplossingen staat Splunk centraal.

 

Wat is Splunk eigenlijk?

Splunk is een platform bedoeld voor Big Data afkomstig uit machines. Die machines genereren logs die via het Splunk dataplatform gemonitord worden om te zien wat er eigenlijk gebeurt.

Monitoring is opgedeeld in twee specifieke analyses met elk een eigen focus: Observability en Security.

SMT zorgt met Splunk Beheer dat je Splunk omgeving goed blijft draaien. Lees verder over de verschillende onderdelen.

Splunk bestaat uit twee delen:

Splunk Cloud Platform

Gegevensanalyse op petabyte-schaal in de hybride cloud voor Cloud-gestuurde inzichten. Deze flexibele en kosteneffectieve dataplatformdienst is de beste oplossing om data te zoeken, analyseren, visualiseren.

Splunk Enterprise Platform

Zoeken, analyseren en visualiseren voor bruikbare inzichten uit al je gegevens.

 

 

Machine Learning

  • Gebruik Machine Learning SPL (Search Processing Language) commando’s om direct ‘supervised’ en ‘unsupervised’ modellen te bouwen, te testen en te operationaliseren.
  • Toegang tot de TensorFlow™ bibliotheek via de Splunk MLTK Container for TensorFlow
  • Gebruik een van de standaard beschikbare Python-algoritmen of importeer een van de meer dan 300 open-source algoritmen. 

Lees op de Splunk website meer over de Machine Learning Toolkit (MLTK). 

Zoeken en visualiseren

Splunk maakt het mogelijk om overal en ongeacht waar zich gegevens bevinden te zoeken en te vinden wat nodig is om inzicht te geven. De resultaten en visualisaties zijn geschikt voor elk publiek, van techneuten tot leidinggevenden. 

Collaboration en Orchestration

Met Splunk help je IT-teams grote uitdagingen aan te gaan. Door het stroomlijnen van de meest repetitieve taken (waar men over het algemeen de minste energie uit haalt) geef je je IT-teams ruimte om bezig te zijn met de meer complexe taken. 

Met Orchestration worden deze taken snel, efficiënt en effectief afgehandeld, zonder menselijke interactie.

 

Meer informatie

Neem voor meer inzicht en kennis over Splunk Data Platform contact op met onze specialisten. 

Superieure technologie, superieure security

SMT biedt Splunk met Darktrace aan en gebruikt aanvullend Cribl. Naast de algemene Splunk Monitoring scant Darktrace email en malware bescherming. Cribl is een tool om data naar eigen hand te zetten.

Splunk

Splunk is een Data Centric en moderne SIEM-oplossing (Security Information & Event Management) die data-gedreven inzichten levert voor een volledig overzicht op het geraamte van je digitale beveiliging. Hiermee bescherm en beperk je risico’s op grote schaal.

Darktrace

Darktrace is een autonome cyberbeveiligings-AI die ransomware, e-mailaanvallen en cloudbedreigingen tegenhoudt.

Cribl

Cribl biedt mogelijkheden om data te verzamelen, te verkleinen, te verrijken, te normaliseren en te routeren van elke bron naar elke bestemming binnen bestaande data-infrastructuur. Dit geeft volledige controle over data om bedrijfsdoelstellingen optimaal te ondersteunen.

Benieuwd naar praktijkcases, meer achtergrond, vacatures of een kennismaking? 

Neem contact op met ons of kom langs. Je bent van harte welkom op ons kantoor aan de Louis Braillelaan 10 te Zoetermeer. Parkeren voor de deur en de koffie staat klaar.