"SMT heeft de drive om de beste te zijn"

Benjamin Abbenhues, Data Engineer

Technical consultant Benjamin Abbenhues richt zijn pijlen op de beveiligingstoepassingen van Splunk bij klanten. Hij ontwikkelde zich in anderhalf jaar binnen het security domein en voerde verschillende implementaties, adviezen en use-cases uit bij uiteenlopende organisaties. Bij SMT blijft hij zich trainen en verbeteren om scherp te zijn in de altijd bewegende wereld van security.

Blijven ontwikkelen

“Sinds maart 2021 werk ik bij SMT. Na 12,5 jaar was ik uitgekeken op mijn vorige werkgever. Ik kende SMT uit die periode. Ik ging in gesprek en binnen een week kon ik aan de slag.

Ik volgde meerdere opleidingen bij SMT. Om architect te worden en om security expert te worden doe ik dat nog steeds. Als IT’er ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Ook mijn professionele skills heb ik in anderhalf jaar enorm ontwikkeld, door nauw contact te hebben met opdrachtgevers en te werken in projectteams.”

Effort en zichtbaarheid

“De effort die je doet, beloont zich heel erg. De impact die je maakt wordt zichtbaar. Dat is uniek in de IT en een groot voordeel van Splunk. Het is een alles-in-een applicatie. Je ziet veel meer dan inlogdata. Je kan bijvoorbeeld IP-adressen koppelen aan IP-adressen van bekende hackers en extra waarde uit de data halen. Dat zijn zaken waar de klant écht mee geholpen is.”

Een goede match

“SMT heeft de drive om de beste te zijn en voert dat daadwerkelijk uit. Er wordt serieus geluisterd en initiatieven worden aangemoedigd. Ook vanuit de organisatie is er veel aandacht voor collegialiteit en het team. Eens in het kwartaal is er bijvoorbeeld een in-house dag en er zijn activiteiten.

Tussen de collega’s onderling is er een heel goede match, ongeacht je functie. Je werkt met mensen die in hetzelfde interessegebied zitten en die van hetzelfde kaliber zijn. De eilandjes liggen dicht tegen elkaar aan en iedereen is behulpzaam.”