"SMT heeft de drive om de beste te zijn"

Benjamin Abbenhues, Data Specialist

Technical consultant Benjamin Abbenhues richt zijn pijlen op de beveiligingstoepassingen van Splunk bij klanten. Hij ontwikkelde zich in anderhalf jaar binnen het security domein en voerde verschillende implementaties, adviezen en use-cases uit bij uiteenlopende organisaties. Bij SMT blijft hij zich trainen en verbeteren om scherp te zijn in de altijd bewegende wereld van security.

Blijven ontwikkelen

“Ik werk sinds maart 2021 bij SMT. Ik was na 12,5 jaar uitgekeken op mijn vorige werkgever en ik kende SMT uit die periode. Ik ging in gesprek en binnen een week hoorde ik dat ik aan de slag kon.

Ik heb meerdere opleidingen bij SMT gevolgd, en dat ben ik nog steeds aan het doen. Om architect te worden en om mezelf security expert te maken. Als IT’er ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Ook mij professionele skills heb ik in anderhalf jaar enorm ontwikkeld door nauw contact te hebben met opdrachtgevers en in projectteams te werken.”

Effort en zichtbaarheid

“De effort die je doet beloont zich heel erg en de impact die je maakt wordt zichtbaar. Dat is uniek in de IT en een groot voordeel van Splunk. Het is een alles-in-een applicatie. Je kan zo veel meer zien dan inlogdata. Je kan bijvoorbeeld IP-adressen koppelen aan bekende hackers IP-adressen en extra waarde uit de data gaan halen. Dat zijn zaken waar de klant écht mee geholpen is.”

Een goede match

“SMT heeft de drive om de beste te zijn en dat voert dat daadwerkelijk uit. Er wordt serieus geluisterd en initiatieven worden aangemoedigd. Ook vanuit de organisatie is er veel aandacht voor collegialiteit en het team. Eens in het kwartaal is er bijvoorbeeld een in-house dag en er zijn activiteiten.

Tussen de collega’s onderling is er een hele goede match, ongeacht de functie. Je werkt met mensen die in hetzelfde interessegebied zitten en die van hetzelfde kaliber zijn. De eilandjes liggen dicht tegen elkaar aan en iedereen is behulpzaam.“