Het Data-tijdperk is aangebroken!

Ruim een kwart eeuw van digitale transformatie is versneld door de COVID-19 pandemie. Het leidt ons naar een nieuw tijdperk: het “Data tijdperk”. Een nieuw wereldwijd onderzoek geeft aan dat 86% van de organisaties nog niet klaar is voor een nieuwe golf van data die voortkomt uit nieuwe digitale technologieën. Denk daarbij aan Artificial Intelligence, blockchain, 5G, Augmented Reality en nog veel meer.

Dit onderzoek is gehouden onder 2.259 IT en business managers, waaronder meer dan 250 Nederlandse respondenten. Enkele opvallende resultaten:

  • Het percentage organisaties waarbij meer dan de helft van hun data wordt gezien als “dark” (onaangesproken, onbekend, ongebruikt) groeit ieder jaar met 10%.
  • De verwachting is dat het totale volume aan data 5 keer zo groot is in 2025.
  • Maar 42% van de deelnemers geeft aan de technologieën te begrijpen die ze verwachten nodig te hebben om hun organisatie te veranderen.

Onder de Nederlandse managers is de verwachting dat het datavolume ruim 7 keer zo groot wordt, dat is significant meer dan het internationale gemiddelde van 4,8 keer. Iets meer dan de helft van de Nederlandse respondenten (56%) denkt dat hun bedrijf de snelheid waarmee de data groeit, niet kan bijbenen. Het wordt dus met recht een data tijdperk!

We staan aan het begin van het data tijdperk. Om in deze tijd optimaal te floreren, is een compleet beeld nodig van de data; real-time inzichten met de mogelijkheid om direct tot actie over te gaan.

Wilt u meer weten over dark data, neem contact op met onze specialisten!

Download