Grootschalig werken op afstand verandert alles

In deze bijzondere weken blijkt opeens hele andere informatie nuttig en zinvol. De meeste bedrijven hebben de afgelopen weken alles op alles gezet om te zorgen dat het personeel veilig en gezond vanuit huis kan werken. Dit heeft een grote impact op uw infrastructuur. Het aantal VPN-verbindingen schiet omhoog, de firewalls zijn drukker dan ooit en ook de internetverbinding zit overvol. Hierdoor is er opeens een sterke behoefte aan inzicht in de kwaliteit van het werken op afstand.

Kunnen uw medewerkers nog wel vooruit? Is er genoeg capaciteit? Staat het water tot aan de spreekwoordelijke lippen of is er nog bandbreedte over? Het liefst willen we snel antwoord op deze vragen en uiteraard zonder al te veel veranderingen door te voeren in de huidige omgeving. Gelukkig is daar nu iets voor beschikbaar.

Splunk Remote Work Insights

Deze nieuwe oplossing van Splunk geeft inzicht in de knelpunten die zich voordoen tijdens periodes waarbij personeel grotendeels thuis werkt. De opzet van Splunk RWI is simpel. Door uw VPN-oplossing aan te sluiten op Splunk worden de statistieken hierover beschikbaar in Splunk RWI. Hetzelfde geldt voor SSO-oplossingen zoals Okta en videoconferencing platforms zoals Zoom. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de technology add-ons van Splunk om deze data efficiënt te ontsluiten.

Op deze manier helpt Splunk organisaties met een toolkit om de productiviteit en performance van werknemers en kritieke bedrijfsprocessen optimaal te houden. Splunk RWI omvat een executive dashboard met een holistisch beeld van de business en ondersteunt IT en Security teams om applicaties te beheren, netwerken te beveiligen ongeacht waar ze zijn.

Splunk RWI is gratis in gebruik en is beschikbaar gemaakt via Splunk’s Github pagina. Lees ook de blog van Splunk’s CTO Tim Tully over Splunk RWI voor meer informatie.

Ons team van experts ondersteunt u graag in deze drukke periode bij het creëren van deze dashboards – bij u op kantoor of op afstand. Neem dan contact op met ons voor meer informatie over onze Dashboard Service.

april 2020