"Interactie tussen collega’s stimuleert betrokkenheid"

Koert Flapper, Data Specialist

Koert Flapper werkt als Consultant binnen Professional Services. Voor diverse klanten, zoals Schiphol en Ikea, bewijst hij met een flinke berg ervaring zijn waarde; voor klant én team.

Aantrekkelijke software

“Ik startte zeven jaar geleden bij SMT omdat ik de oprichters kende. Dat gaat ver terug en ik heb hun activiteiten altijd in de gaten gehouden. Daarnaast vind ik Splunk een supergave oplossing. Het is heel interessant om te zien wat je kunt realiseren bij verschillende klanten. Als je ziet hoe snel je daar mooie dingen mee kunt maken, dan is dat op zichzelf al aantrekkelijk om mee te werken.”

Shift naar dienstverlening

“Zeven jaar is een behoorlijke periode en er is veel veranderd als ik het vergelijk met hoe het was toen ik hier kwam. Het bedrijf was van oudsher georiënteerd op softwaresales en je ziet een shift naar de dienstverlening en de toegevoegde waarde van de software. Dat vind ik een interessante ontwikkeling.

Daarbij hoort dat het belang van een goede sfeer en samenwerking in het team toeneemt en je ziet dat terug in de manier waarop daar sturing aan wordt gegeven. We zijn bezig om meer met teams projecten in te vullen waardoor de mogelijkheid toeneemt om onderling kennis te delen. De cultuur wordt transparanter, toegankelijker en met een grotere focus op leadership. Er is veel veranderd maar zeker ten goede.”

Variëteit en vrijheid

“In ben natuurlijk al wat ouder dus ik bracht bij binnenkomst al veel ervaring mee in algemene zin. Er waren mogelijkheden om naar een rol als manager te groeien, maar ik vind het leuker om met de inhoud bezig te blijven.

Ik heb interessante klanten met uitdagende vraagstukken. Er is een grote variëteit in activiteiten en een goede balans tussen de opdrachtgevers aan de ene kant, en SMT als werkgever aan de andere. We hebben een leuke club collega’s bij elkaar en er is veel interactie mogelijk door lunchupdates, SMT-dagen, borrels en een uitje naar Las Vegas. Dat stimuleert de betrokkenheid.”