"Ik ben er heilig van overtuigd dat mensen mij zien als een aanvulling."

Aniel Parbhoe, Data Specialist

Aniel Parbhoe is sinds 2016 Data Specialist bij SMT en werkt met veel enthousiasme aan diverse toepassingen van Big Data. Je kan wel stellen dat hij een echte vakidioot is die geen vraagstuk uit de weg gaat. En Aniel is pas tevreden als de opdrachtgever dat ook is.

Duizendpoot

“Ik ben van oorsprong Natuurkundige en ik miste wiskunde en statistiek in mijn vorige werk. Vanuit software development wilde ik aan de slag met Big Data. Bij mijn oude werkgever had ik het geluk dat ik een intern project kon doen met Splunk, en dat vond ik zo leuk dat ik ben gaan kijken naar waar ik nog meer met Splunk kan werken.

Als Splunker moet je een duizendpoot zijn. Van hardware en infrastructuur tot alles wat met data te maken heeft: Data onboarding, data-intake, data-transformatie, query-en, visualisatie én een stukje programmeren. Je moet de bereidheid hebben om je alles eigen te maken. Als dat lukt heb ik het naar mijn zin.”

Een nieuwe situatie

“Omdat het type werk dat ik doe alle vlakken raakt, ben ik ook bij alle vlakken betrokken. Ik blijf een techneut. Ik blijf in mijn hoofd oplossingen formuleren, maar ik werk ook nauw samen met de klant op verschillende niveaus.

Dat was voor mij een nieuwe situatie. Ik ben niet meer bezig met een klein stukje software, maar ik doe na het ontwerp vaak zelf de implementatie. Je zet het systeem neer, je richt het platform in, je zorgt dat de data binnenkomt en je doet de visualisatie en use-cases. Dat is het leukste van Splunk en SMT.”

Expert en dorpsgek

“Mijn persoon wordt een beetje gezien als een combinatie van expert en dorpsgek. Voor iemand die net als ik een technische inslag heeft, en het vak hoog in het vaandel heeft staan, is het heel belangrijk om voldoening uit het werk te halen.

Ik vind al mijn collega’s ontzettend goed in wat ze doen. Het zijn allemaal mensen die hun expertise serieus nemen en daar voel ik me heel erg in thuis. En ik ben er heilig van overtuigd dat mensen mij zien als een aanvulling voor het bedrijf. Zowel voor de sfeer, als vakinhoudelijk.”